Cessna Skycatcher

12 идеи за харчене на 1 милион долара

Ако случайно заработите 1 милион долара и се замислите как да до изхарчите, то Bornrich.com има интересни идеи за това. Не става въпрос за къщи, заводи или яхти – то всеки знае за тях. Става въпрос за 12 скъпи играчки, на стойност малко над $1 000 000.

Супер-автомобилът Pagani Huayra

Pagani Huyara

Pagani Huyara

Когато чуем “1 милион долара”, то първото, за което се сещаме, естествено, е луксозен автомобил. И много правилно! Но за да не ставаме банални с Rolls Royc-ове и Bugatti-та, или пък полу-развалени изложбени таратайки от миналия век, е хубаво да обърнем внимание на това произведение на механичното изкуство – Pagani Huayra. Срещу $1.1 милиона получавате италиански звяр със 700 конски сили, ритащи в 12 цилиндъра, укротени от момчетата на AMG. А, да – 380 км/ч са Ви гарантирани.

Мини-подводница C-Explorers

C-Explorers

Мини-подводница C-Explorers

Ако сте запалени по подводния свят или просто желаете да осъществите детската си мечта, то тази подводница и точно за Вас! С нея може да се гмурнете на цели 1000м, като в зависимост от модификацията, на борда може да са от 1 до 6 души. Освен това, Explorer-a е оборудван и механична ръка (не за ръкостискане или тормоз на рибките, а да отмествате различни предмети) и камера.

[ad code=1]

Мотор Harley Davidson от Джак Армстронг

Cosmic Starship

Cosmic Starship

Любителите на моторите са готови да хвърлят огромни суми за хобито. Ето едно предложение и за тях – Cosmic Starship, дело на известния на Запад художник Джак Армстронг.

Самолет Cessna Skycatcher

Cessna Skycatcher

Cessna Skycatcher

Ето и един самолет за желаещите да летят – специално предложение от Cessna. Тук няма да намерите реактивни двигатели и скорост, по-голяма от 220 км/ч, но пък можете да се насладите на полета, управлявайки сами самолета. Компанията вече е продала около 1000 от тези самолета. Като се вземе предвид и лекотата на управление на този самолет, то той се превръща в една доста желана играчка.

Платинена чанта Ginza Tanaka

Ginza Tanaka

Ginza Tanaka

Да не забравяме и богатите дами, за които също има начини да изхарчат огромните си богатства. Срещу само $1.62 млн, те могат да получат този моден аксесоар. Чантата е направена от платина, която японските майстори са украсили с диаманти с общ размер 208 карата.

[ad code=1]

Ръчен часовник Big Bang от компания Hublot

Big Bang от компания Hublot

Big Bang от компания Hublot

Часовникът винаги е бил неизменен символ на преуспелия бизнесмен. А като се спомене името на Hublot, луксът се покачва с още няколко степени. Моделът Big Bang се произвежда още от 2007г., но цената от $1 000 000 е прескочена едва когато компанията Bunter SA се е заела с декорацията, а именно стотиците малки диаманти, които придават на часовника уникален вид.

Парфюм DKNY Golden Delicious

DKNY Golden Delicious

DKNY Golden Delicious

Още едно предложение за богатите дами… или скъпите любовници :). Изискан и опияняващ аромат, събран в опаковка във формата на ябълка. Всъщност, голямата стойност на парфюма идва от използваните диаманти и сапфир, с които е украсена опаковката, като скъпоценните камъни са доставени директно от Шри Ланка.

Кокосово бренди Mendis

Кокосово бренди Mendis

Бренди Mendis

Това е първото в света бренди от клас “премиум”, приготвено изцяло от кокосови орехи и кокосови цветя. А в цената на тази удивителна напитка влиза и пътешествие, което компанията-производител организира за купувача.

Домашен театър Goldmund

Домашен театър Goldmund

Домашен театър Goldmund

Разкошна къща без луксозно обзавеждане е като торта без черешка. Много често, задължителна част от обзавеждането е домашният кинотеатър. Именно с това и се занимава компанията Goldmund. Апаратурата се сглобява изцяло в Женева, като качеството на звука е високо ценено от специалистите в бранша.

[ad code=1]

Лаптоп Luvaglio

Лаптоп Luvaglio

Лаптоп Luvaglio

17-инчов дисплей със специално многослойно антирефлексно покритие, няколко хай-тек добавки и бутони, украсени с диаманти – това, като цяло, е причината този лаптоп да е със стойност малко над 1 милион долара.

Вана Baldi-Harrods

Вана Baldi-Harrods

Вана Baldi-Harrods

Ето къде богаташите могат с достоинство да си топнат дупето! Това, всъщност, е най-скъпата вана. Направена от цяло парче планински кристал, познат още като кварц.

Риболовен аксесоар Mac Daddy

Риболовен аксесоар Mac Daddy

Риболовен аксесоар Mac Daddy

Трудно бих нарекъл това нещо примамка или блесна, просто защото при стойност 1 милион долара никой не би я използвал за тази цел. Сами преценете – 1,3 килограма злато и платина, плюс диаманти общо 100 карата, събрани в 20-сантиметрова блесна – коя риба би посмяла да захапе подобно съкровище? 🙂