10-годишната 12-литрова La Vielle bon Secours

Най-странните подаръци за любителите на бирата

Ако сте почитател на този златист газиран еликсир, или пък познавате такъв, то тази статия определено е за Вас. В този материал, ще Ви запозная с малко любопитни факти за най-странните подаръци на тема бира. Някои са оригинални, някои почти извратени, но все пак всички те са необичайни.

1. Златна халба

Златната халба на Ginza Tanaka

Златната халба на Ginza Tanaka

Май направо ще започна с най-скъпото предложение. Ако си достатъчно богат, но пък ти липсват идеи, защо пък да не се замислиш за такова нещо. Халбата е дело на японската компания Ginza Tanaka, като е направена от цели 850 грама чисто злато и е издържана в традиционен японски стил. Дори и най-евтината бира, сервирана в такава халба, би изглеждала величествено – все пак цената и е  цели $50 000.

2. Скромна бутилка La Vielle bon Secours

10-годишната 12-литрова La Vielle bon Secours

10-годишната, 12-литрова La Vielle bon Secours

Тази скромна 12-литрова бутилка е отлежала цели 10 години, а съдържанието в нея е един от най-скъпите сортове бира – $1200. Самата бира има ясно изразен привкус на цитрусови плодове с леки нотки на карамел и ирис, а алкохолното съдържание е 8%.

3. Направо от леда – Antartic Nail

Antartic Nail

Направена от лед – Antartic Nail

С “тираж” само 30 бутилки, бирата е дело на Nail Brewing (към австрийския университет  Edith Cowan University).  Тази необикновена бира е направена почти изцяло от чист арктически лед. И като се вземе предвид, че той съставлява цели 90% от напитката и е на хиляди години, това означава, че и самата бира е най-стара на света. Бутилката струва $765.

4. THE END OF HISTORY

THE END OF HISTORY, BrewDog

Препарирани животни в THE END OF HISTORY

Не, това не е края на статията, а името на бирата :). Е, евентуално и края на на шотландската фирма BrewDog, ако някоя природно-защитна организация види какво правят. Може би затова има само 12 такива бутилки. Не знам за какво са си мислили хората от BrewDog, когато са създавали дизайна на бирата, но са решили, че това е най-доброто приложение на препарираните животни, загинали по пътищата… Цената тази “украса” е $762.

THE END OF HISTORY

Другите видове на бутилките THE END OF HISTORY

[ad code=1]

5. Бир-понг

Beer-Pong

“Пиянската маса” Beer-Pong

Всички са виждали, как по филмите младежите се състезават в тази пиянска игра. Ако имате приятел, който редовно организира пиянски партита, тази маса е идеалния подарък. Направена е от хубава плътна дървесина на иглолистни дървета (вероятно за да издържи и тежестта на припадналия от опиянение върху нея играч), а за да вижда играча къде да  се цели, триъгълните плексигласови подложки в двата края (мястото за нареждане на чашите) са с вградена подсветка. Цената на удоволствието е $749.

6. Домашна инсталация за приготвяне на бира – Nano Brew Master

Домашна инсталация за приготвяне на бира - Nano Brew Master

Инсталация за приготвяне на бира – Nano Brew Master

За тези, които искат сами да си приготвят бирата, не е нужно да стават служители и съдружници в пивоварни, нито пък да се мъчат с импровизирани ръчни инсталации. Устройството Nano Brew Master само вари, ферментира и охлажда бирата. Вие трябва само да купите и заредите суровините, като вградения компютър след известно време направо ще Ви сервира готовата напитка. Цената на устройството варира в зависимост от допълнителните екстри.

7. Бира за космически туристи

Бира за космос - Natura Light

Бира за космос – Natura Light

Ако случайно имате приятел, на който му предстои пътуване до космоса, тази бира е най-подходящия подарък – напитката официално е сертифицирана за употреба в космоса. Това, обаче, не й пречи бъде употребявана и в условията на земната гравитация. Между другото, и цената и зависи от това, дали бъде консумирана в космоса или на земята.

[ad code=1]

8. Бутилка бира Space Barley

Парченце космос в Space Barley

Парченце космос в Space Barley

А пък тази бира може буквално да бъде наречена “космическа”. Причината за това е ечемика, от който тя се приготвя – той е прекарал малко повече от 5 месеца на борда на Международната Космическа Станция. Срещу сумата от $110, можете да се сдобиете с една от общо 200 произведени бутилки. Съвсем символична сума, за да си купите “глътка от космоса” 🙂

9. Мистичната Paix-Dieu

Лунна бира - Paix-Dieu

Мистичната Paix-Dieu

Тайната на превъзходния вкус на тази бира се крие в това, че се вари по време на есенното пълнолуние. Това на свой ред не е никакви измислица, а дори напротив – има напълно обосновано научно обяснение: пълната луна, според мнението на експерти, ускорява процеса на ферментация на бирата, като времето се съкращава от 7 на 5 дни. Благодарение на този ускорен процес, вкусът наистина е уникален.

[poll id=”6″]