Официално потвърждение за Miband 3

MiBand 3 от Xiaomi – нова версия на популярната фитнес гривна

На 31 Май 2018 Xiaomi ще представи няколко нови устройства, като главния фокус е техния най-нов смартфон Mi 8 – телефон от високия клас, с лек (или не много) привкус от Apple и следващ някои от последните трендове.

Освен него, под прожекторите ще попаднат и някои други интересни устройства, като нова версия на популярната им фитнес гривна Mi Band. За мен лично това ще е сред най-интересните им новини, защото от години съм с техните устройства на ръката и съм изключително доволен от тях  (първия Mi Band и сега с Mi Band 2).

Първоначално новината беше загатната в Twitter с пост “Можете ли да познаете какво е това?”:

Очевидно по-широкия и заоблен дисплей намекнаха, че това вероятно е нова версия, но заради силната прилика с MiBand 2 това не можеше категорично да се потвърди. С поредния туит относно предстоящото събитие те окончателно потвърдиха новината, а съдейки по снимката със зайчето на Xiaomi (официалния символ на бранда Mi) с цифрата 3 и браслета на лапата, можем да сме абсолютно сигурни в това:

 

Какво можем да очакваме?

Трудно е да се отговори, но вече има няколко изтекли изображения, като за най-достоверни се приемат тези от инструкциите към гривната. По всичко личи, че дисплея ще е малко по-голям и на повече редове. При MiBand 2 той може и да изглежда голям, но всъщност активната част е едва 1/5 от лицевата страна.

Най-вероятно вместо тъч-бутон вече ще се използва тъчскрийн с някакъв вид жестова навигация, освен познатото тапване върху бутона.

Според изтеклите снимки на инструкциите от MiBand 3 може да се предположи, че тялото на фитнес тракъра вече ще се слага в каишката от външната, а не вътрешната страна. Това решение е малко странно, но все пак това са само слухове:

Каквато и функционалност да има гривната, най-логично ще е водещите характеристики да са ниската цена (под $30), пълната водоустойчивост и дългия живот на батерията. Именно тези качества на фитнес гривната, заедно с високото качество на изработка, я направиха толкова популярна по света. Какво мислите по въпроса?