The Red Sea Star

Най-откачените заведения на планетата – Топ 5

Винаги съм мислил, че най-готините барове и заведения са някакви “ъндърграунд” клубове, с някакъв футуристичен дизайн и извънземно осветление, но… има наистина ненормални места. Ето и малко любопитни факти и снимки на най-интересните от тях:

1. The Red Sea Star

The Red Sea Star

The Red Sea Star

Това е първият в света изцяло подводен ресторант. Намира се в Ейлат, Израел. Посетителите имат уникалната възможност да се насладят на уникална гледка през прозорците на ресторанта, който се намира на 5 метра  под водата.

The Red Sea StarThe Red Sea Star

2. Guacara Taina

Guacara Taina

Guacara Taina

А пък този бар се намира още по-дълбоко, само че в земята. И по-точно на 20 метра, в една от многото естествени пещери в Доминиканската Република. Барът е разположен на 3 нива, като побира цели 300 души.

 

Guacara Taina 2Guacara Taina 3

3.  Baobab Tree Bar

Baobab Tree Bar

Baobab Tree Bar

Този бар се намира вече над земята. Е, не върху дървото, но в него. Според учените, този баобаб, намиращ се в Modjadjiskloof (местност Лимпопо, ЮАР), е на възраст над 6 000 години! По-стар е от египетските пирамиди! А през 1993г., бъдещите собственици са очистили вътрешната част на растението от старите части и пясъка, натрупан там с хилядолетия, като са направили съвсем съвременен бар, с всичките му екстри от 20-ти век.

Baobab Tree Bar 2Baobab Tree Bar 3

4. Cova d’en Xoroi

Cova d’en Xoroi

Cova d’en Xoroi

Известният бар-дискотека е намерил своето място на ръба на стръмната скала на остров Менорка в Средиземно море, близо до курорта Cala’en Porter. Изключително приятно място за пиене на прохладни напитки и наблюдаване на красивия залез…

Cova d’en Xoroi 2Cova d’en Xoroi 3

[ad code=1]

5. H.R. Giger Bar

H.R. Giger Bar 5

 

Леко “мрачният” “Бар на скелетите” в швейцарския град Грюер, сякаш умишлено контрастира с красивите зелени пейзажи. Барът е направен по проект на Ханс Рудолф Хигер, известен с работата си по филмите “Пришълецът”. И между филма и заведението има огромна прилика! Общо взето, това е един огромен замък, в който навсякъде има черепи и кости. Ама навсякъде. Сякаш дизайнера Ви казва “Приятен апетит!” :H.R. Giger BarH.R. Giger Bar 3H.R. Giger Bar 4H.R. Giger Bar 2

[ad code=1]

[poll id=”5″]