Индиец

Най-мустакатите държави – Топ-5

Една закачлива класация на най-мустакатите държави. Вижте петте страни, в които мустакът е почти задължителен атрибут на всеки мъж.

5. Иран

Иранец

За иранците, мустаците са почти толкова значими, колкото и религията им. Това се е получило в следствие на вековни религиозни и културни традиции. Начело на всички “мустаци” са аятолите и президентите на Ахмадинеджад, които са с бради и мустаци, недокосвани от бръснач.

4. Турция

Турчин

Все повече мъже по света предпочитат да си избръснат мустаците, като смятат, че така е по-модерно. Но мъжкото население на Турция е на съвсем различно мнение и усърдно спазва тази традиция – мустаците за тях са изключително мъжествен символ и все повече млади турци са с мустаци.

3. Пакистан

Пакистанец

И при тази нация религията също е оказала много силно влияние върху естетическите предпочитания на мъжете. Освен това, пакистанците по своята култура, темперамент и история са много близки с индийците – ненадминатите мустаци. Това е и основната причина, поради която повечето от известните мъже в тази страна изобщо не си представят живота без пищните мустаци.

[ad code=1]

2. Мексико

Мексиканец

Това е единствената не-азиатска държава, влизаща в тази класация. Мустаците за мъжете там имат огромно културно значение – те са символ на свободата, олицетворение на която са мустакатите лидери на Мексико от края на миналия век, Емилио Сапата и Панчо Вили. Също така, мустаците за много важни и за мексиканките – голяма част от тях счита, че големите мустаци са изключително привлекателни.

1. Индия

Индиец

Индиец без мустак не е истински индиец. И това е така, защото 80% от индийците са с мустаци, а в останалите области около Индия процентът е горе-долу същия. Това е един от най-важните символи на тази държава. И не на последно място – почти всички официални рекорди за дълъг мустак са дело на индийци.