Краставичк

Най-безумните закони – Топ 50

Краставичкa

Тези апетитни краставички не може да се продават в L.A.

Има неща, които могат да се определят като луди, откачени, ненормални или др., но специално за този материал единствената уместна дума е “безумие”! Повечето от тези закони са създадени в САЩ по времето на прехода от селското стопанство към индустриализацията и отдавна са невалидни или съсществуват само на хартия, но много от тях важат с пълна сила и до ден днешен! Честно казано, много бих се радвал и тук да се приемат някои от тях…

1. В Лос Анджелис има строг закон, забраняващ търговията на… кисели краставички. А причината е, че могат да оскърбят човек с вида си или миризмата си.

2. В Квитман (Джорджия) на малките пиленца от закона им е забранено да пресичат пътищата.

3. До 1920 година, в Съединените Щати е било забранено гласуването на лица от женски пол. Известна е случката, когато през 1872 година Сюзън Б.Антони, борец за женската независимост, се е опитала да гласува, но била хваната и глобена на $100 (доста пари за онова време).

4. Незаконно е язденето на грозен или болен кон в Уилбър (Вашингтон).

5. В Мохава Каунт (Аризона), ако някой открадне сапун, то е длъжен да го споделя с другите чак докато сапуна не свърши.

6. Роднини по първа линия (братя и сестри) могат официално да се женят в Юта, но само след като и двамата навършат 65 години.

7. В Северна Дакота никой не може да бъде арестуван на 4 юли.

8. В щата Тенеси  е незаконно децата да си играят навън без специално разрешително.

9. В щата Индиан за незаконно се счита “сексуалната възбуда (дори и неволна)” на обществени места.

10. В щата Калифорния е забранено облизването на корема на жабите. Колко и абсурдно да звучи, точно този закон, обаче,  има съвсем разумно обяснение – на корема си, тези жаби имат специални жлези, отделящи халюциногенни вещества. Не са малко случаите на пострадали от отровата им наркомани.

11. В един от законите на Мичиган се споменава, че крокодилите трябва да се връзват за пожарните кранове…

12. Стар закон от Колорадо гласи, че хората трябва да ядат каша по рецепта на лекар, като трябва да го правят преди да си вземат душ.

13. Според още няколко закона от Колорадо, един мъж няма правото да се жени за бабата на съпругата си…

14. В щата Канзас влаковете, които минават през кръстопът, трябва напълно да спрат и да пуснат да минат всички останали.

15. В Калифорния на жените им е забранено да шофират облечени в халат.

16. В щата Мичиган, косата на жената е собственост на съпруга й.

17. В град Морисвил (Пенсилвания) е незаконно жените да носят със себе си козметика, без да имат официално разрешение за това.

18. В Логън Каунти (Колорадо) на мъжете им е забранено да целуват спящите си съпруги.

19. В град Чалис (Айдахо) е забранено да се разхождате с чужда жена жена по улицата.

20. За обикновен флирт в Литъл Рок (Арканзас), могат да Ви затворят за 30 денонощия.

21. В град Трурро (Мисисипи) мъжът преди сватбата е длъжен да отиде на лов и да застреля минимум 6 свраки или 3 гарвана.

22. В Пуебло (Колорадо) има закон, по който може да подадеш иск за всеки, който отглежда глухарчета.

23. На жените в Мемфис (щата Тенеси) им е забранено да шофират, ако на съседната седалка няма човек, който да размахва червен флаг и да предупреждава пешеходците и автомобилистите.

24. В Блуленд (Минесота) е незаконно децата до 12 годишна възраст да разговарят по телефона без присъствието на родител.

25. В Келиспел (Монтана) децата са длъжни да предоставят бележка от лекар, ако искат да си купят… бонбон.

26. Линда Парсън от Оклахома се е опитала да намали бракоразводните дела, включвайки в брачното споразумение следните точки: “Мъжът никога не трябва да се хърка; поне веднъж седмично мъжът трябва да готви; флакона с паста за зъби трябва да се подвива от края към основата, кога се използва; на жените им е забранено да оставят чорапогащниците си в банята; тоалетната чиния винаги трябва да бъде свалена, когато не се използва…”

27. В Еврика (да, има такъв град в Невада) е забранено на мустакати мъже да целуват жени.

28. В град Вако (Тексас) е забранено изхвърлянето на обелки от банан на улицата, тъй като конете биха могли да се подхлъзнат.

29. В Тексас официално е забранено разпространението на известната Британска енциклопедия, тъй като в нея има рецепта за приготвяне на бира.

30. В Сейнт Луис (Мисури) на пожарникарите им е забранено да спасяват жени по нощници – те трябва да са напълно облечени при такива ситуации.

31. В градчето Харвадр (Кънектикът) на мъжете им е забранено да целуват жените си в неделя.

32. Ако си купите сладолед в неделя, в Охайо органите на реда могат спокойно да ви арестуват, тъй като постъпката Ви ще се счита като прекалено “разкошна” и “лекомислена”, според местното законодателство. Продавачите пък, за да надхитрят закона, в този ден пълнят сладоледа с плодове – по този начин, сладоледът вече е дори полезен и яденето му се тълкува “престъпно”…

33. Ако някоя жена присъства на политически митинг в Уитфилд (Индиана), облечена в шорти, къса пола или бански, то тя незабавно ще бъде арестувана.

34. В град Лендър (щат Вайоми) възрастите имат правото да се къпят във ваната си максимум 1 път месечно зимата, а децата въобще им е забранено.

35. По законите на Флорида пък  всеки, който се къпе във вана, трябва да е облечен.

36. В град Уайтвил, срещу жената може да бъде повдигнато обвинение, ако тя първа предложи брак на “бъдещия си” съпруг.

37. В Кентъки се счита за престъпление да се ожениш за 4-ти път.

38. В Южна Каролина съществува закон, според който съпругът може да посегне на жена си в неделя, при определени условия.

39. В Аризона оралният секс се счита за разврат.

40. В Аризона на мъжете със закон им е разрешено да бият жената си, но само веднъж месечно.

41. В Дайсбърг (Тенеси) е още по-строго, отколкото в Уайтвил – престъпление е дори ако момиче покани първа момче на среща.

42. На жените в Кентъки им е забранено да са по бански когато се движат по шосе, освен ако не са тръгнали на “работа”. Задължително трябва да има и съпровод от поне 2-ма офицери. Поправка към закона, приета по-късно, уточнява, че закона не е валиден за жени с тегло над 200кг.

43.  Официално постановление в град Атланта (Щат Джорджия) забранява на “лошо миришещите” хора да се возят в обществен транспорт.

44. През 1648г. в Масачузетс е бил приет приет наистина брутален закон, с който се е разрешавало умъртвяването на глупавите или наглите деца. Много бързо законът е бил отменен.

45. В същия щат Масачузетс всеки един човек може да бъде глобен с до $200, ако категорично отрича съществуването на Господ.

46. В Калифорния всички щраусови яйца са освободени от всякакъв вид данъци.

47. В Лексингтън (Кентъки) със закон е забранено носенето на сладолед в… джоба.

48.  В градчето Паулинг (Охайо) на полицаите официално им е разрешено да ухапят куче, ако сметнат, че това ще помогне то да се успокои…

49. При гасене на пожар в град Зиглер (Илинойс), ще бъде платено само тази пожарникарска команда, която първа пристигне на място.

50. В Тенеси е забранено със закон атеистите да заемат каквито и да било длъжности.