Най-странните часовници – не Топ 10

Този път ще Ви представя една не точно класация, а по-скоро галерия с най-изчанчените часовници. Преди всичко, тези странни часовници се ценят заради високата си точност. Но това е малко относително, като се има предвид, че не всеки ще успее да види показваното време… Поне не и веднага. За най-странните и интересните от тях добавих и видео, защото и на мен ми беше любопитно да разбера как работят.

1. Harry Winston

Harry Winston

Harry Winston

Този часовник привлича вниманието с пълната прозрачност на работа – направен е така, че да се виждат абсолютно всички движещи се и статични части без никакъв проблем. Е, трябва да помните как са разположени числата в традиционен аналогов часовник, тъй като и цифрите тук също отсъстват.

2. Cabestan Winch Tourbillion Vertica

Cabestan Winch Tourbillion Vertica

Cabestan Winch Tourbillion Vertica

Този часовник лично за мен е уникален, защото най-малко напомня за такъв. Прилича по-скоро на някаква сложна сметачна машина. Ами че то за да разбереш колко е часа, наистина преди това трябва да се запознаеш с упътването. Даже слагам и малко клипче, защото ми беше интересно как всичко вътре се върти и прескача.

3. Hironao Tsuboi

Hironao Tsuboi

Hironao Tsuboi

Чисто японско мислене в този “дивайс” – горките японци не могат да минат без някое друго иизобретение. Това на пръв поглед  е обикновено дамско украшение, което при натискане на бутон показва времето с помощта на светодиоди.

[ad code=3]

4. Diesel DZ 9044

Diesel DZ 9044

Diesel DZ 9044

Това наистина е странен часовник – огромен, ако се гледа отгоре, а в същност с толкова малки циферблати от страни! При това цели 4!  И всеки “часовник” показва отделно време и изглежда по различен начин. Ако имате проблеми със зрението – не Ви го препоръчвам…

5. Charles Windlin

Charles Windlin

Charles Windlin

Изключително елементарна и красива идея – часовник и календар, монтирани в пръстен. Има само една малка подробност – за видите колко е часът, е необходимо той задължително да е на пръста Ви.

6. Horological Machines No3

Horological Machines No3

Horological Machines No3

Според един колекционер (видеото на който прилагам), най-интересната част в този часовник е механизма за автоматично навиване – ако разклатите часовник, той ще продължи да се само-навива още известно време по инерция. Иначе показването на часа отново не е от най-удобните.

7. Ibiza Ride

Ibiza Ride

Ibiza Ride

Един от многото модели LED часовници на Ibiza. Часовете, минутите, секундите и дата си имат различни цветове. Има много различни модели – хоризонтални, вертикални, метални, силиконови, мъжки, дамски…

[ad code=3]

8. Chapter One

Chapter One

Chapter One

Изключително стилен и интересен часовник. Освен интересния начин за показване на часа, той също така показва и фазите на луната и деня по много любопитен начин – два въртящи се барабана в горната и долната част.

9. Tag Monaco 24 Concept Chronograph

Tag Monaco 24 Concept Chronograph

Tag Monaco 24 Concept Chronograph

Колко и странно да е, този часовник е посветен на автомобилните състезания. И то не каквито и да е, a на Le Mans 24 Hours – под стъклото има три цветни ивици, в характерни за състезанието цветове.

[ad code=3]

10. ODM Pixel Watch

ODM Pixel Watch

ODM Pixel Watch

Още един интересен часовник във формата на украшение – с едно докосване, той се превръща в готин LED часовник. Има страшно много модели и цветове.