Тениска 1

Идеи за влюбени

Мили дами и господа,
Както на всички ви е добре известно след няколко седмици е 14 февруари – ден на виното и любовта. Няма сега да ви говоря за виното, но искам да ви поговоря за любовта.
Има много легенди за Свети Валентин, коя от коя по-невероятни. Аз бих искала да ви разкажа тази, която знам аз.

Ахмадинеджад

История

Празникът е свързан с живота и смъртта на католическия свещеник Валентин, живял по времето на римския император Юлий Клавдий II (III век). По онова време римската войска е водила постоянни войни. Били нужни храбри и не замислящи се за бъдещето войници, а жененият войник не би могъл да бъде такъв. Затова императорът забранил на легионерите си да се женят. Но епископът на града Валентин бил на друго мнение и въпреки императорската забрана, той тайно венчал влюбените войници. Валентин бил известен и със своята чудодейна сила. Той лекувал болните и помагал на бедните. Но въпреки това, не след дълго императорът разбрал за неговото неподчинение и Валентин бил заловен и осъден на смърт. По ирония на съдбата, докато се намирал в тъмницата той се влюбил в сляпата дъщерята на тъмничаря. Точно преди да го екзекутират, той написал прощално любовно писмо за своята любима. Като отворила писмото, в ръцете и паднали два жълти минзухара и станало чудо. Тя прогледнала и видяла красивите цветя. Но за съжаление и любовта не могла да спаси Валентин и на 14 февруари около 270 година той бил екзекутиран В края на писмото той бил написал „ От твоя Валентин“. Легендата гласи, че именно това писмо слага началото на традицията влюбените да си пишат писма и да си подаряват валентинки, а фразата „From your Valentine” се употребява и сега като памет за миналите времена.

Свети Валентин 2
Традицията повелява влюбените да си подаряват подаръци и писма. Аз бих искала да ви дам няколко малки идеи, които могат да ви помогнат да зарадвате вашата половинка на 14.02, а защо не и просто така, без повод.

Свети Валентин 3

 

Идеи

Закуска:
1. Не можете да си представите колко много неща могат да се направят от едни обикновени яйца и кренвирши. Веднага ви показвам.

Яйца и кренвирши

Как се прави ли? Много лесно.
Отрязвате един кренвирш на две(но може и от цял) и половинката я отрежете не до края. След това го сгъвате и го захващате с клечка за зъби за да не се разтвори. Предупреждавам, че много често кренвиршите се късат, но все пак нищо не става от първия път. Не се безпокойте, ако яйцето ви се разтече извън кренвирша. След това ще го отрежете и ще стане идеално. Гарнитурата е по желание.

Закуска

2. Ако половинката ви обича препечени филийки, то направете му следната закуска. Филийка със сърце.

Филийка със сърце

Ако ви е трудно да изрежете сърце във филийката, но не се мъчете. Направете я по друг начин.

Филийка с яйце

или

Филийка с яйце 2

3. Половинката ви обича ли яйца? А ял ли е яйца във формата на сърце? Учудете го!
Забележка: Яйцето трябва да е още горещо и да е сварено добре. Постарайте се да го обелите много внимателно. За да запази формата си е достатъчно да престои така около 30мин.

Яйце-сърце

4. А как би реагирал, ако му поднесете сърцето си?

Сърце

5. А ако половинката ви обича сладката закуска, то направете му палачинки.

Палачинка

Палачинка 2

 

6. А към чая как се отнася? Обича ли го? Лесно и приятно предложение, което може да ви радва всеки ден, a се прави много лесно. Взимате червен лист и го сгъвате надве. Изрязвате сърчица и ги залепяте на мястото на листчето от чая(както на картинките).

Чай

Чай 2

Сърца

Сърца 2

Пакетче чай

 

 

 

 

Сега ще ви покажа няколко идеи за подаръци. Разбира се, подаръкът трябва да е уникален, но все пак това са само идеи.

1. Знаете ли как се прави плетено сърце? Ето как.

Плетено сърце

Плетено сърце 2
Ето ги и шаблоните.

Шаблон 1Шаблон 2Шаблон 3Шаблон 4Шаблон 5Шаблон 6Шаблон 7

2. Зеленина или свещник?

Свещник 3Свещник 1

Свещник 2

3. А какво ще кажете за кламер във формата на сърце?

Кламер 1

Кламер 2

4. Има много тениски за двама, които можете да си направите сами, даже да не сте художници. Трябват ви само две тениски(за него и за нея) и боя за дрехи(има я в магазините са художници и в магазините за платове, а наскоро се появи и в веригите магазини Джъмбо)

Тениска 1Тениска 2Тениска 3Тениска 4Тениска 5Тениска 6Тениска 7

5. Наскоро по магазините се появиха ръкавици за влюбени. За тези, които могат да плетът това може да е добра идея.

Ръкавици 1Ръкавици 2Ръкавици 3

6. Можете да направите рамка за вашите снимки.

Рамка за снимка 1Рамка за снимка 2Рамка за снимка 3Рамка за снимка 4Рамка за снимка 5Рамка за снимка 6Рамка за снимка 7Рамка за снимка 8

7. Картички

Картичка 1Картичка 2Картичка 3Картичка 4

Има още безброй много идеи за влюбени. А рецептата е само една – Вложете малко любов в подаръка, а не го правете насила. Ще се изненадате колко сте талантливи!