Imo.im – всички комуникации в едно!

От известно време използвам този уникален безплатен сървис и мисля, че е време да споделя малко информация за него.

Концепцията му е съвсем уникална и в същото време елементарна! А именно – обединяването на всички познати месинджъри (instant messenger) в една гъвкава web-платформа, достъп до която можете да имате навсякъде и по всяко време.

В imo.im ще можете да се “логнете” със своя профил от Skype, MSN, Google talk, AIN/ICQ, Facebook chat, Jabber, Vkontakte, MySPace, Hyves и Steam! Ако не ви стига разнообразието, можете и да логнете във всичко наведнъж, като в лявата част ще има информация за използваните услуги.

Няма да правя подробно ревю, просто защото няма смисъл – използването му е като използването на стандартните месинджъри, с разликата, че ще Ви липсват повечето смайлове. Имате възможност да настройвате уведомяването (да изскача прозорец долу вдясно, като при скайп), да отрязавате своя статус, да организирате групи, да подреждате отворените контакри и… ами няма друго. В същност, просто не е необходимо. Всичко е пределно ясно, без необходимост от купища настройки, а най-важното – услугата е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА!

Ето и едно кратко видео представяне: