Водка Shake Venom

Странни алкохолни напитки за добро настроение

Ако обичате алкохол вероятно сте пробвали много и различни напитки. Тук обаче въобще не става дума за добре познатите водка и бира, а за наистина странните им роднини. Преди време ви запознах с най-странните алкохолни напитки и  най-скъпата водка на планетата, с което си мислех че няма да се пише повече по темата. Обаче сгреших – ето ви още една доза странен алкохол.

8. SNAKE VENOM – НАЙ-АЛКОХОЛНАТА БИРА НА СВЕТА

Водка Shake Venom

И-и-и започваме с бира. Е, не бих я определил точно като бира с нейните 67.5% алкохолно съдържание, но Шотландските пивовари, които я произвеждат, твърдят именно това. Определено обаче Snake Venom е добро име за такова нещо в бутилка. Повечето хора определят вкуса по-скоро като много силен ликьор, но пък основното потребление на бирата е в Китай, Обединените Арабски Емирства и Швейцария, така че ако искате им вярвайте.

7. BACON VODKA – „ТОЧНО ТАКА, БЕКОН“

Водка с бекон

Сякаш и самите производители не могат да повярват какво безумие са сътворили. Да, в тази водка наистина има бекон. И няма изкуствени аромати. И се прави от картофи. И има вкус на бекон. Няма какво друго да добавя. А, да. Откакто е започнало производството на тази напитка през 2009г., в някои от най-елитните заведения именно тя се счита за липсващия компонент на идеалната Blody Mary.

6. BLACK VODKA

Черна водка

И тук отново виждате това, за което говори името. По-интересното е, че вкусът на тази водка по нищо не се отличава от вкуса на обикновената водка, че дори и чашата или устата ви няма да се оцвети в черен цвят. Чернилния цвят е изцяло органичен и се получава заради използването на мастило от специален вид тютюнево растение. Любопитен факт е и че ако добавите такава водка в портокалов сок, то той ще се оцвети в зелено. С течение на времето са се появили много аналогични видове водка, които се оцветяват с различни видове ягоди или дори хумус, но за съжаление те ще ви изцапат.

5. SQUARE ONE – CUCUMBER (ВОДКА ОТ КРАСТАВИЧКИ)

Водка с вкус на краставички

Толкова просто и ясно може да се опише вкуса на тази водка, която съществува от 2008г. Макар вътре и да не откриете парченца краставичка, вкусът е изключително отчетлив. Според мен това е един доста прецизен изстрел към руската аудитория

4. PINNAKLE – ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА СЛАДКОТО

Сладка водка

Това е френска водка с най-разнообразни вкусове – грозде, ягоди, сметана, шоколад и сметана, портокал и сметана, боровинки и много други вкусове. Всъщност над 30 различни вида! Алкохолното съдържание варира между 35% и 50% и се прави основно от зърнени култури. Макар и родината й да е Франция, основната аудитория на тази напитка е от САЩ. Произвежда се от 2002г. А казах ли ви, че има и с вкус на захарен памук?

3. ВОДКА MARIETTEВодка Мариета

Това е може би най-скучната водка, тъй просто именно тя се смята за най-добрата ароматизирана алкохолна напитка в света. Алкохолното съдържание е 40%, произвежда се във Франция и има 3 основни вкуса – „ванилия с кокос“, „портокал и ананас“ и „малина с нар“. Скука…

2. ВОДКА С ПУШЕНА СЬОМГА

Водка с вкус на пушена сьомга

Тази водка се прави в Аляска и се счита за една от най-екстравагантните основи за Blody Mary. И това си има причина – замислена като местна водка, тя бързо се превръща в световен хит и придобива популярност по целия свят. Рецептата е плод на многобройни тестове – всъщност цели 48 опита, ако бъдем точни.

1. ЦВЕТНА БИРА ХАККАЙДО

Цветна бира

Най-накрая още един марка бира. Това е същата пивоварна, която произвежда млечната бира. Предлага се голямо разнообразие от цветове, които в повечето случаи се постигат благодарение на използването на различни водорасли. Как ви се струва идеята да изпиете една халба синя бира?