Цветята

Едно от най-красивите и най- нежни организми са безусловно цветята. Те могат да радват и огорчават, да са знак за силна любов, но и за дълбока скръб.
new flower
Цветята винаги са карали хората да се опитват да им подражават с цвят, форма и аромат. Те от дълбока древност присъстват в обичаите, бита и религията на отделните народи. Хората изпитват нужда от цветята и винаги са се стремили да бъдат близо до тях. С няколко прости примера можем да ви накараме да повярвате, че цветята са известни на хората от дълбока древност и че те винаги са били обект на възхищение.
flower
Според Библията първото място, където са живели хората преди да извършат първородния грях е била Райската градина, обсипала с различни цветя радващи окото на Адам и Ева.
Adam and Eva
Едно от седемте чудеса на света, което не е открито и до днес са Висящите градини на Семирамида. В този необикновен свят цъфтели най-удивителните и редки видове дървета и прекрасни цветя. Ден и нощ стотици роби върве цъфтели най-удивителни и редки видове дървета и прекрасни цветя
7 wonders hanging gardens
В митологията на много народи присъства божество на цветята, растенията и като цяло на природата. В римската митология Флора е богинята на цветята и градините. Нейното име се асоциира с царството на растенията „флора и фауна”. На празниците в нейна чест на олтара слагали житни класове в знак на любов към нея. Нимфата, покровителница на цветята в древногръцката митология е нимфата Хлорида.
flower
Цветята са отглеждали в цял свят още в древността. В Китай, например, 3000 години преди новата ера са отглеждани масово рози и хризантеми, като са били използвани не само за украса, но и в кулинарията. В Древна Индия парковете и частните градини били място за отмора и оздравително възстановяване. В Древна Япония са възникнали две свързани с цветята изкуства — на отглеждането на миниатюрни дръвчета бонзай, и икебана — изкуството на изящното аранжиране на цветя. Известни са и древногръцките покривни градини от саксийни цветя, свързани с култа към бог Адонис.
beautiful flowers
В днешно време цветята най-често се свързват с любовта към ближния. Няма празник, на който е неуместно да подариш цвете – рожден ден, имен ден, сватба, годишнина, юбилей… всички тези събития се съпровождат с цветя.
flowers
Повечето хора казват „Аз не умея да отглеждам цветя, те умират”, но всъщност истината е, че едно цвете се нуждае от любов и уважение. Обичаме ли цветята, обичаме и природата. Нали самата природа е съвкупност от цветя.
Nature Flowers
Този раздел е посветен на различните видове цветя и тяхното отглеждане.От тук може да научите, как да се грижите за най-красивите произведения на майката земя, как да направите своя собствена градина и как старите предмети могат да се превърнат в нещо невероятно и красиво.
flowers
Надявам се съветите ми да са ви полезни. Благодаря за вниманието!
345455-admin