Най-сранните училища – топ 10

Една уникална класация на най-странните и невероятни училища на планетата. Този път представям класацията в обратен ред и Ви оставям да си помечтаете!

10. Училище за гайдари

Университетът в Пенсилвания

Ученик от училището за Гайдари

Училище за Гайдари

Това училище е основано от младия (явно тогава) американски музикант Ник Хъдсън. След филма “Похитен” (създаден по едноименната книга на Робърт Луис Стивънсън), Хъдсън получава вдъхновение не от пиратските сцени и не от грандиозната фехтовка… Той остава без думи след сцената за двубоя с гайди! И със стабилна финансова подкрепа, лудата му идея става реалност – 10 години след излизането на филма, през 1990г. отваря врати първото училище за гайди, директора на който сигурно се сещате кой е.

9.  Училище по отглеждане на райграс

САЩ, Мичиган

Така се полага трева

Училище по отглеждане на райграс

Школата е част от Мичиганския Университет. В нея учат на всичко, свързано с отглеждането на тревни настилки: настилки за голф игрища, за паркове, за стадиони и др. Завършилите специалисти са много търсени при набиране на персонал за големи спортни съоръжения и събития.

8. Училище за “Търсене на общ език”

Южна Корея, Пусан

Деца в училището

Училище за “Търсене на общ език”

Това училище в пристанищния град Пусан е отворено през цялата година. Може да се каже, че това е най-международното и универсално училище: в него учат както емигранти от различни държави и култури, дошли в Южна Корея за да живеят и работят, така и деца от цялата държава и от целия свят, които имат нужда да се запознаят с културата и езика. Интензивните занятия спомагат за по-бързата адаптация и постъпването във висшите училища на Южна Корея.

7. Училище за рязане на месо

САЩ, Оклахома

Рязане на месо

Училище за рязане на месо

Тук всичко е ясно – и месарите имат нужда от някакво начало, нали така? Въпреки това, обучението тук не е толкова лесно, а програмата е доста натоварена.

6. Плаващото училище

Камбоджа

Дете от училището

Дете от училището

Езерото Тонлесап (Tonle Sap) в Камбоджа е най-големия пресноводен язовир в Източна Азия, в близост до който се намира известния комплекс от храмове Ангкор Ват. На гладките води на язовира се намира древния “плаващ град” Компонг Луонг. Град е, защото има всичко: къщи, кафета, магазини. А също и училище. Неговите ученици са предимно сираци, родителите на които за загинали рибари – нещо обичайно за тази местност. Причината за това са големите приливи, при които плаването с лодка е изключително опасно – рибарите просто нямат друг избор за изхранване на семействата си.

Интересна е обаче издръжката на учениците. За да помогнат, туристите, които посещават града, буквално изкупуват всичко от магазините и заливат децата с храна и подаръци.

5. Училище за перфектно опаковане

САЩ, Университет Висконсин

Процесът на опаковане

Училище за перфектно опаковане

В това училище няма чинове и учебници. Даже е по-скоро като в армията: учат да мислиш само за опаковката, да мислиш като опаковка и за нищо друго. Добре де, шегувам се. Но въпреки това въпреки това, студентите получават уникални умения за опаковането, научават много интересни трикове и имат голяма практика. А освен това, завършилите студенти за търсен кадър за много фирми.

4. Училище без дисциплина (Не го четете пред децата си :))

Канада

Радостните ученици

Училище без дисциплина

Без оценки, без разписание, без домашни задания – мечтата на всяко дете. Колкото и да е странно, в това училище цари вечен празник на непослушанието. Още от 1972г., когато училището отваря врати за първи път.

Учениците сами решават, кои занятия искат да посещават, като класовете се формират не по възраст, а според интереса на детето. Освен математика и правопис, има и много други предмети – лепене с пластелин, кулинария, че дори основи на философията. Няма черна дъска и изпити. Единствената задача на преподавателите е просто да не се пречкат.

3. Училище по музиката на “Бийтълс”

Ливърпулският Университет, Великобритания

Представител на училището

Училище по музиката на “Бийтълс”

Може би отдавна мина времето, в което “Бийтълс” бяха на върха на всички класация, но “бийтълсманията” е жива и до ден днешен. Особено в родния град на музикалната четворка. Общо само 12 души изучават музикалното наследство на легендарната група. Но пък считат себе си за най-щастливите хора.

2. Училище отглеждане на марихуана

САЩ, Мичиган

Заветният "предмет"

Заветният “предмет”

Предметът на изучаване тук е растението, за което от друго училище вероятно ще Ви изхвърлят. Изучава се историята на марихуаната, културата и методите за отглеждане. Учители твърдят, че само от лечебна гледна точка. А съм на друго мнение, но все пак… 🙂

1. Училище за Магьосници

САЩ, Калифорния

Заместника на Дъмбълдор?

Заместника на Дъмбълдор?

Първото по рода си училище, което е официално признато и регистрирано според всички закони. Има 4 старинни замъка, 16 предмета, свързани с магия и вълшебства. Директорът е 68-годишният белобрад старец, Оберон Зелл-Рейвънхърт, който дори и по магазините ходи в костума си.

Всичко това да Ви напомня за някой? 😉