Как да отслабнем без глад

диета
Изхвърлете солта.Овкусявайте храната си с нежни подправки и билки. Излишната готварска сол се смила трудно, тежи на органите и ви кара да се чувставте подути.

Включете в храната си повече фибри. Фибри се задържат по – дълго в стомаха ни, като запазват чувството ни на ситост по – дълго време. Те помагат на организма по – бързо да се изчисти от излишните мазнини. Чрез фибрите можете да се отървете от газовете.

Яжте супа преди основното ядене. Това е сигурен начин да не преядете после.

Яжте често. Никога не пропускайте хранене, а между закуската, обяда и вечерята, похапвайте здравословно. По този начин няма да изпадате в състояние на “вълчи глад” и тялото ви ще има енергия непрекъснато. Ако вместо три на ден се хранете по 5 -6 пъти, като приемате по – малки количества храна, нивото на кръвната ви захар ще е стабилно, а обмяната на веществата ви ще е в перфектно състояние.

Вечер не преяждайте. Повече храна ви е нужна, когато изразходвате най – много енергия – през деня.

Приемайте разнообразна храна. Тялото ни функционира добре, когато има баланс на хранителните вещества, които приемаме ежедневно. Когато на организма му липсват витамини и минерали, енергията от храната става неизползваема и се натрупва в организма под формата на мазнини. За да си върнем добрия метаболизъм трябва да приемаме повече разнообразни храни – плодове, зеленчуци, ядки, мазни риби, бобови, зърнени храни.

Пийте на ден по 8 чаши вода. Ако не пиете достатъчно вода, можете да объркате жаждата с глад и да се нахвърлите върху храната. Водата подобрява функцията на вашия черен дроб, което означава, че мазнините, които приемате ще се разграждат по – ефикасно.

Ограничете до минимум алкохола и кофеина. Алкохолът възбужда апетита ви и отслабва черния ви дроб (отговорен за изгарянето на мазнините в организма ви). Тялото ви се “напълва” със захар. Кофеинът вреди на баланса на кръвната захар и “изсмуква” ценни хранителни вещества от организма ви. Заместете кафето с билков чай, сокове и вода.

Вкарайте в менюто си “добрите” мазнини. Трябва да ограничите наситените мазнини – един от основните виновници за наднорменото тегло, и да приемате без притеснение така наречените “добри” мазнини – те имат важна роля за хормоналния баланс и за оптималното телесно тегло. Ще ги откриете в ядките, семките и мазните риби.

Съветите даде Д – р Джилиан Маккийт